The Dutch in Amerika
afgelopen woensdag eindelijk naar Aamerika, lang vliegen, the karate kid gekeken
maar daar draait het niet om, het draait om New York. ook al ben ik er al geweest, het blijft vet
New York:
Eerst gingen we naar central park, naar het oudste flat van New york, ook bekend van de plek waar john lennon, en daarna naar strawberry fields, waar helemaal geen strawberry zijn
we gingen met de bus door brooklyn rijden, nah nog nooit zoiets gek gezien, allemaal joden wijken met allemaal vrouwen met hoofdoeken of pruiken die aan het roddellen zijn op de straat, mannen met pijpe krullen voor de rest kaal en een hoed, boos kijkend naar iedereeen die langs kwam. maar ja het is hun keuze om dat te doen
daarna eten @ pasta lovers, lekker spaghetti met meat balls, en daarna door de zwarte markt van New York. echt daar verkopen ze echt allemaal troep, en de straat verkopers zeggen alleen maar, wanne buy watches, watches, watches, bags, bags, marihuana????
inplaats van het standaard empire state van boven te bekijken, gingen wij naar top of the rock, bij rockefeller plaza echt een mooi uitzicht, maar iedereen was kapot dus gingen we terug naar het hotel, eerst nog ff relaxe in de hot tub, en daarna instorte op de kamer
De vologende dag:
gingen we met de ferry naar liberty island, groepsfoto maken met alleen de nederlanders natuurlijk, niet die duitsers. daarna weer door naar Manhatten, naar Wall street, maar eerst even naar het beeld van de stier, waar elke toerist een foto wou hebben van de ballen van de stier, toen door naar wall street, waar het sinds 9/11 echt super beveiligd is. je kan alleen buiten zijn.
over 9/11 gesproken, dat was de volgende stop, daar worden nu 4 nieuwe torens gebouwd en 2 monumenten voor beide torens, daarna mochten we gaan shoppppeeeeeeee, of we der zin in hadden of niet, want iedereen ze benen waren kapot van het lopen, we gingen naar de iphone store waar het echt gekke huis is, echt belachelijk veel mensen , enorm veel werknemers en zlefs mensen die in de rij gaan staan om met zo'n apple ding te kunnen spelen, gekke huis
eindelijk gingen we eten@ Hard rock cafe, wat echt het beste vetste restaurant is, echt geweldigde sfeer, maar hoe eerder je klaar was met eten hoe eerder je naar times square kon, eenmaal op times square sta je echt te kijken naar alles, enorme drukte, grote bizarre winkels. en zelfs een reuze rad in een winkel, echt vet, maar ook erg slopend, we gingen maar weer nar het hotel, om ons klaar te maken voor de reis naar ons gast gezin
De reis:
Erg vroeg opstaan, voor de shuttle naar de airport. ff klote met de tickets en dan gaan naar de gate, lang en alleen vliegen maar dat hoort erbij, weer de karate kid gekeken, overstappen op denver, maar eerst daar eten, bleek der alleen mc donnalds ontbijt te zijn echt wat zag dat er vies uit, alles was met ei, maar weer vliegen, naar portland, rare airport zeg. kon ik Mickey eerst niet vinden maar kwam helemaal goed.
gelijk door naar een barbeque, waar ik en allemaal andere studenten en mijn chinese exchange broer en mijn host family en hun family's waren, erg gezellig. de andere studenten zijn alle 3 (mooie) meisjes. maar helaas gaan ze niet naar de zelfde school als ons, daarna naar huis en vroeg slapen vanwege de jetlag.
Vandaag,
niet zoveel gedaan, vooral gechilld beetje games gespeeld, lekker taco's gegeten
heb zin in volgende week!!!!!
Groetjes Roy
Hoi Roy,
Leuk dat je al zo snel een stukje schrijft.
Hoop dat er nog veel volgen.
Ha die Roy
Fijn dat je bent aangekomen bij je gastgezin, wat een reis heb je al gemaakt.
Weet je al wat van school? Wat wordt jouw vakkenpakket?
Wij zitten in Spanje in het huisje en hebben geen eigen internet, dit mailtje wordt vanuit de bibliotheek in het dorp gestuurd.
Verder nu wel gezond gaan eten hoor en op tijd naar bed. (ha ha)
Dag
papa en mama
hee NERD!
Mis je me al?
Haha nee, leuk dat het daar leuk is :)
dagdagx
Hoi Roy,
Hoe bevalt het op de high school? Wat is je vakkenpakket geworden? Wij zitten nog in Spanje en hebben heel af en toe toegang tot internet.
Groeten
Papa en Mama